RICCIS

5 BEAUTY TIPS

Det sköna med smink och skönhet är att det inte finns några rätt eller fel. Man får helt enkelt experimentera och ha sig precis hur man vill. Men efter att själv hållt på ett tag märker man att vissa metoder är sämre, och andra bättre. Jag är ingen make up guru men jag vill ändå anse att jag är ganska påläst inom ämnet, även om inte jag heller behärskar allt till hundra ännu. Så jag vill ändå dela med mig av lite tips, då jag också vet att många vill att jag ska skriva lite mer om det. Såhär tänker iallafall jag angående sakerna efter att ha iakttagit många MUAs och sminkningar. Gör ni på något annat sätt eller tänker annorlunda, fritt fram att kommentera. Alltid kul att lära sig nytt. Vi börjar med fem tips, så får ni säga till om ni gillar eller inte.

- Huden. Jag vet att det är sååå tråkigt och jag själv är inte bra på det alla gånger, men en sminkning börjar med grunden, huden. Det är precis som med en tavla, man påbörjar inte en målning på en smutsig duk. Det är viktigt att återfukta huden och likaså att tvätta bort sminket på kvällen, var inte lata. Jag använder numera Skinsonic varje kväll när jag ska tvätta bort sminket och märkte redan efter första gången att det blev mycket renare.

- Mascara. Blir dina fransar likt mina raka trots användning av ögonfransböjare när du har applicerat mascara? När fransarna är raka och inte böjda så syns de mycket mindre, och de ser också längre ut om de är böjda. Prova vattenfast mascara, det innehåller andra ingredienser och tynger inte ned fransarna på samma sätt och därför håller fransarna sig böjda! Jag märker stor skillnad på mig själv efter att ha bytt till vattenfast mascara.

Märken. Kom ihåg att alla exklusiva märken inte alltid är de bästa, med det sagt menar jag inte att exklusiva märken inte är bra, det är de absolut. Men en hel sminkkollektion i endast ett märke won't work for me. Alla märken är kända för vissa produkter, så som Lancome är väldigt kända för sina mascaror. MAC är ett bra märke, men det är väldigt få som använder deras mascaror då andra billigare mascaror ibland gör ett bättre jobb. Urban Decay är främst kända för sina paletter, NAKED. The Balm är känt för sin Mary-Lou Manizer och någorlunda för deras ögonskuggspaletter, men deras läppstick not so much. Ni förstår nog vad jag menar.

- Blenda, blenda, blenda! Sudda, sudda, sudda! Ingen gillar skarpa kanter, särskilt inte på ögonskuggor. Vi vill inte se kanten mellan en färg till en annan. Vi vill inte se en exakt kant var ögonskuggan slutar. Sudda ut det ordentligt. På riktigt, jag menar det. Sudda ut det. Det beror självklart på vilken sminkning man gör, men få klarar av att göra en snygg ögonsminkning med skarpa linjer. Det enda jag vill se en skarp linje på är eyelinern och vingen. 

- Blöt penseln. Är färgen inte intensiv nog? Prova att blöta penseln med lite vatten eller spruta lite FIX+ på penseln innan du doppar den i ögonskuggan eller annan puderprodukt så kommer pigmenten i produkten att bli mycket intensivare och starkare! 

 

14 januari 2015 14:19 | make up |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas