RICCIS

MAC MINERALIZE SKINFINISH SOFT & GENTLE

Fick äntligen tag på den! Har letat överallt efter MAC Mineralize Skinfinish i Soft & Gentle, men den har varit slut överallt i flera månader. Så när jag äntligen fick tag på den var jag tvungen att slå till. Soft & Gentle är den färg som passar till allihop och är superfin på alla. Ett säkert kort helt enkelt. Däremot är alla i hela Skinfinish serien superfina, vill ha de alla. Den kan användas lite hur man vill, men jag använder den främst på kindben, under ögonbrynen och lite på nästippen. Mer som en highlighter helt enkelt då den ger ett väldigt fint glow. Sen är den såpass stor så den lär räcka ett bra tag. Med tanke på allt smink jag har så lär det väl ta ett tag innan jag tar slut på något överhuvudtaget haha.

MELBA & SPRINGSHEEN

Från vänster längst upp:
Gingerly / Sunbasque
Melba / Springsheen

MAC Blushes. Jag har ju några blushes från MAC som jag har lagt i en palett. Ångrar det lite då det hade varit smidigare att ha en vanlig förpackning med ifall man vill ha med i väskan eller så, men annars är det ganska bra då alla är samlade på samma plats. Uttökade nu med Melba och Springsheen. Båda är ganska populära nyanser. Jag är dock inte så mycket för rosa rouge, utan går gärna åt lite mer brownish-hållet. Nu har jag bara hunnit prova de här två någon gång, men jag tror ändå att jag kommer föredra de två jag har sedan innan, Gingerly och Sunbasque. Sunbasque är ungefär som Springsheen, lite skimrig men Sunbasque går åt lite mer brun/guldiga hållet än Springsheen. 

MAKE UP STORE HIGH TECH LIGHTER

 

Make Up Stores High Tech Lighter i färgen platina är egentligen lite en allt i allo produkt, som man kan använda lite som man vill. Men de områden som den är mest omtalad om, och det jag provat hittills är att använda den som en krämhighlighter eller som en slags primer för ögonskugga. Konsistensen är väldigt krämig och kladdig, man ska helst inte ta i den med fingrarna heller då bakterier lätt samlas där efter ett tag. Färgen är vit som skimrar i silver! Full Moon heter en annan färg, som skimrar mer i guld. Superfin den med.

Att använda den som en highlighter på kindbenen fungerar sådär för mig, då den är såpass kletig och man lätt kan känna sig lite greasy, då försöker jag sätta det med en puder highlighter eller ta väldigt lite. På ögonlocken som primer fungerar den väldigt bra, den ger ögonskuggor mer intensiv och pigmenterad färg samtidigt som det får ögonskuggan att hålla hela dagen. Jag var tvungen att tvätta min hand med tvål efter att ha tagit swatchen. På sista bilden ser ni en ögonskugga med High Tech Lighter under, och bredvid en utan något alls under. Det är ändå en Urban Decay ögonskugga, så ingen budget heller.

Lätt värt köp! Var tvungen att leta över hela Stockholm för att få tag på den här. Men eftersom priset inte heller är skyhögt, 155 kr, så tycker jag den är värd, även om den fungerar sådär som highlighter. Men med tanke på hur bra resultat man får med den som en primer för ögonskugga så. Kommer köpa den i Full Moon också!

THE OBSESSION THAT NEVER ENDS...

Hi loves. Här är några av mina make up new ins!
Kika in ikväll. Måste packa upp lite till först och göra i ordning bara. 
Så skönt att kunna organisera det som man vill, att städa är inte min grej men organisera smink kan jag göra i åratal.

5 BEAUTY TIPS

Det sköna med smink och skönhet är att det inte finns några rätt eller fel. Man får helt enkelt experimentera och ha sig precis hur man vill. Men efter att själv hållt på ett tag märker man att vissa metoder är sämre, och andra bättre. Jag är ingen make up guru men jag vill ändå anse att jag är ganska påläst inom ämnet, även om inte jag heller behärskar allt till hundra ännu. Så jag vill ändå dela med mig av lite tips, då jag också vet att många vill att jag ska skriva lite mer om det. Såhär tänker iallafall jag angående sakerna efter att ha iakttagit många MUAs och sminkningar. Gör ni på något annat sätt eller tänker annorlunda, fritt fram att kommentera. Alltid kul att lära sig nytt. Vi börjar med fem tips, så får ni säga till om ni gillar eller inte.

- Huden. Jag vet att det är sååå tråkigt och jag själv är inte bra på det alla gånger, men en sminkning börjar med grunden, huden. Det är precis som med en tavla, man påbörjar inte en målning på en smutsig duk. Det är viktigt att återfukta huden och likaså att tvätta bort sminket på kvällen, var inte lata. Jag använder numera Skinsonic varje kväll när jag ska tvätta bort sminket och märkte redan efter första gången att det blev mycket renare.

- Mascara. Blir dina fransar likt mina raka trots användning av ögonfransböjare när du har applicerat mascara? När fransarna är raka och inte böjda så syns de mycket mindre, och de ser också längre ut om de är böjda. Prova vattenfast mascara, det innehåller andra ingredienser och tynger inte ned fransarna på samma sätt och därför håller fransarna sig böjda! Jag märker stor skillnad på mig själv efter att ha bytt till vattenfast mascara.

Märken. Kom ihåg att alla exklusiva märken inte alltid är de bästa, med det sagt menar jag inte att exklusiva märken inte är bra, det är de absolut. Men en hel sminkkollektion i endast ett märke won't work for me. Alla märken är kända för vissa produkter, så som Lancome är väldigt kända för sina mascaror. MAC är ett bra märke, men det är väldigt få som använder deras mascaror då andra billigare mascaror ibland gör ett bättre jobb. Urban Decay är främst kända för sina paletter, NAKED. The Balm är känt för sin Mary-Lou Manizer och någorlunda för deras ögonskuggspaletter, men deras läppstick not so much. Ni förstår nog vad jag menar.

- Blenda, blenda, blenda! Sudda, sudda, sudda! Ingen gillar skarpa kanter, särskilt inte på ögonskuggor. Vi vill inte se kanten mellan en färg till en annan. Vi vill inte se en exakt kant var ögonskuggan slutar. Sudda ut det ordentligt. På riktigt, jag menar det. Sudda ut det. Det beror självklart på vilken sminkning man gör, men få klarar av att göra en snygg ögonsminkning med skarpa linjer. Det enda jag vill se en skarp linje på är eyelinern och vingen. 

- Blöt penseln. Är färgen inte intensiv nog? Prova att blöta penseln med lite vatten eller spruta lite FIX+ på penseln innan du doppar den i ögonskuggan eller annan puderprodukt så kommer pigmenten i produkten att bli mycket intensivare och starkare! 

 

BUT I DON'T WANT SMALL TALK

But I don’t want small talk. Text me, and without saying hello, tell me why you got so angry at your sister this morning. Tell me why you have a scar shaped like Europe on the left side of your neck. Send me paragraphs about the time you spent at your grandmother’s house that one summer. Call me when I’m half asleep and tell me why you believe in God. Tell me about the first time you saw your dad cry. Go on for hours about things that may not seem important because I promise that I’ll be hanging on to every word you say. Tell me everything. I don’t want someone who just talks about the weather.

 

LANCÕME STAR BRONZER

 

Var inne på Kicks häromdagen och såg den här. Kan i princip inte komma ut från Kicks tomhänt när jag väl gått in där. Behöver egentligen inget i princip, då jag nästan har allt redan men makeupjunkie som man är så. 

Hade verkligen inga förväntningar som helst på den här, men Lancõme Star Bronzer Mineral Mat 04 är redan en ny favorit. Förpackningen känns sådär underbart lyxigt, doften på pudret doftar lyxigt och ett annat stort plus är också att förpackningen är magnetisk! Precis som MAC har gjort med sina nya förpackningar. Det är alltså ingen knapp eller liknande som sitter på. Den må se lite tråkig ut både på bild och i förpackningen men när man applicerar den på ansikten är den alldeles underbar. Jag har nummer 04 i min i den matta versionen och den värmer verkligen upp mitt ansikte helt perfekt. Ville egentligen ha i den mer glowy versionen då jag mer är ett fan av glowy och dewy än matt. Men är så himla nöjd med den här verkligen, det blev inte alls sådär farligt tråkigt matt.  

NEW YEARS EVE

 

Aha. Är jag världens sämsta bloggare eller vad? Men vet ni hur tidskrävande det är att blogga eller, först ska man ha en lämplig bild. Sen ska man skriva lämplig text. Lämplig rubrik. Ibland blir det too much för mig och lite för mycket jobb. Men känner mig som världens största svikare när jag skriver för SÅ svårt är det ju ändå inte och ni kikar ju in här varje dag också.

Nåväl, 2015 firades hemma i Hibbi med min partner in crime Ema och alla andra goa vänner. Roligt att se alla ansikten igen. Men tro nog att det var hetsigt, paketet från Nelly kom inte fram men jag hade som tur var back up ifall olyckan skulle vara framme. Så hade min svarta jumpsuit vilket blev super iallafall! Förr var det alltid så mycket glitter, silver & guld på nyår men i år var det mer enkelt, klassiskt och snyggt. Me like. Började med att hetsa runt stan med Ema för lite fix och sedan blev det förfest med turturduvorna innan vi begav oss till Jacob Hansens hus. Lovar att varje gång jag gör något så både tänker och säger jag att jag ska ta bilder, men det blir alltid tid för ca.... fem dåliga? Ah well, fick iallafall en bra. Vilket typ är den enda. Men on point är var vi iallafall. 

 

Upp